به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایلنا، استاندار اصفهان، این رویداد را نقطه عطفی در مسیر پیشرفت انرژیهای تجدیدپذیر ایران دانست و گفت: در ابتدای دولت سیزدهم، استان اصفهان در حوزه تولید برق خورشیدی رتبه سوم کشور را داشت، اما با تلاشها و پیگیریهای جدی در یک سال اخیر، اکنون رتبه نخست کشور را از آن خود کرده است.
مهدی جمالی نژاد افزود: در حال حاضر، ۲۴۰ مگاوات برق خورشیدی در اصفهان به شبکه سراسری متصل شده و بر اساس هدفگذاری صورتگرفته، این عدد تا سال ۱۴۰۷ به ۵۳۰۰ مگاوات خواهد رسید. همچنین تاکنون تفاهمنامههایی به ظرفیت ۷۵۶۰ مگاوات منعقد شده است که نشان از عزم جدی برای توسعه انرژی پاک در استان دارد.
وی گفت: در ادامه این مسیر، تا هفته دولت ۷۴ مگاوات و تا دهه فجر سال جاری نیز ۳۹۷ مگاوات دیگر به بهرهبرداری خواهد رسید.
استاندار اصفهان گفت: از مهمترین طرحهای در حال بهرهبرداری، نیروگاه خورشیدی عظیم فولاد مبارکه اصفهان است که با هدفگذاری ۶۰۰ مگاواتی، گامی مؤثر در تأمین انرژی صنعت فولاد خواهد بود. در گام نخست، ۱۲۰ مگاوات از این نیروگاه وارد مدار میشود و تا پایان سال، ظرفیت آن به ۳۰۰ مگاوات خواهد رسید و منجر به جداسازی ۱۰ هزار واحد صنعتی از سوختهای فسیلی خواهد شد.
مهدی جمالی نژاد افزود: این افتتاحیه تنها یک رویداد نیست؛ نماد یک تغییر راهبردی و گام بلندی برای تبدیل اصفهان به قطب اصلی انرژی خورشیدی ایران است.
وی گفت: با افتتاح فاز نخست نیروگاه خورشیدی منطقه کوهپایه ایران امروز در جمع بیست و پنجمین کشورتولید کننده انرژی خورشیدی جهان قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به هدفگذاری استان اصفهان در زمینه توسعه انرژیهای خورشیدی گفت: در اصفهان ۷ هزار و ۵۶۰ مگاوات تفاهمنامه در حوزه انرژی خورشیدی منعقد و مطابق برنامهریزیهای اجرا شده، ظرفیت انرژی خورشیدی استان تا سال ۱۴۰۷ به ۵ هزار و ۳۰۰ مگاوات خواهد رسید.
استاندار اصفهان افزود: مجموع اقدامات اجرا شده در این حوزه در اصفهان، ظرفیت انرژی خورشیدی کشور را به بیش از ۳۰ درصد افزایش میدهد.
مهدی جمالی نژاد همچنین از مشارکت شهرکهای صنعتی استان در تولید انرژی خورشیدی خبر داد و گفت: این اقدام میتواند الگویی برای دیگر استانها باشد و موجب رشد چشمگیر ظرفیت انرژی تجدیدپذیر در کشور شود.
استاندار ادامه داد: ۱۰ هزار واحد صنعتی در استان اصفهان به زودی تحت پوشش انرژی پاک قرار خواهند گرفت، همچنین، با امضای تفاهمنامههایی برای افزایش ظرفیت برق کشور، ۵،۳۰۰ مگاوات برق جدید به شبکه سراسری اضافه خواهد شد که تا سال ۱۴۰۷ به بهرهبرداری میرسد.
استاندار اصفهان همچنین بر اهمیت هوش مصنوعی و انرژیهای نو در توسعه استان تاکید کرد و گفت: نقش هوش مصنوعی در جنگ ۱۲ روزه اخیر نشان داد که باید به این حوزه توجه بیشتری داشته باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید