به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، خسرو معتضد به تشریح راهکارهایی برای ایجاد و تقویت انسجام ملی ناشی از تنوع جریانهای سیاسی و مذهبی پرداخت و گفت: به دلیل فقدان نظام تحزب در ایران متاسفانه شاهد انسجام و وحدت جریانهای سیاسی نیستیم.
وی ادامه داد: قبل از انقلاب هم همینطور بود؛ سه حزب دارای فعالیت بودند که ت وسط شاه در حزب رستاخیز حل شدند. در آن مقطع، به خصوص شخصیتها و جریانهای سیاسی و مذهبی مخالف رژیم آزادی بیان نداشتند و رژیم به شدت با منتقدان و مخالفان سیاسی برخورد میکرد.
این کارشناس تاریخ با اشاره به نقش جریانهای سیاسی کشور در جنگ ۱۲ روزه اسراییل علیه ایران، گفت: توان بازدارندگی کشور از طریق قدرت موشکی و پهپادی ایران دستاورد قابل توجه این جنگ بود. نیروهای نظامی کشورمان با شجاعت مثال زدنی آبروی ایران را خریدند و مردم و جریانهای سیاسی از آنان حمایت کردند و پشت سر رهبری ایستادند.
معتضد گفت: اسراییل با مساحت یک شصتم و معادل سه استان ایران، به پشتوانه تسلیحات و جنگ افزارهای مدرن آمریکایی به خود جرات حمله به خاک کشورمان را داد و تعدادی از فرماندهان و دانشمندان هستهای و نیروی نظامی و مردم غیرنظامی ما را کشت.
وی با اشاره به شرایط سیاسی کشور گفت: در هیچ دورهای از تاریخ مثل دوران فعلی ۸۰ درصد مردم باسواد و آگاه نبودند و اینگونه متحد در کنار هم نبودند. این وضعیت شرایطی را به وجود آورده که حاکمیت و کارگزارانش باید آن را غنیمت شده و در جهت خواستهها و نیازها به حق آنان حرکت کنند. درد معیشتی و اقتصادی مردم بالاست و باید این را ببینند و رفع کنند. مردم ایران لایق بهترین زندگی هستند، اما متاسفانه گرفتار ضعفهای مدیریتی هستند و این روزها هم گرفتار بی آبی و بی برقی و ناترازیهای انرژی هستند.
این کارشناس تاریخ تاکید کرد: به نظر بنده اکنون زمان تغییر ریل نظام سیاسی کشور است. کارگزاران نظام و جریانهای سیاسی و مذهبی به جای دعواهای بی پایان سیاسی باید برای مردم کار کنند و نگرش و رفتار سیاسی و حکومتی خود را تغییر دهند و همانطور که بنیانگذار این نظام و انقلاب مرتب از مردم یاد میکرد و مردم را محور همه تصمیمات کشور میدانست، مقامات فعلی نظام نیز به همان مسیر برگردند و جریان سیاسی و مذهبی نیز اجازه تشکیل نظام تحزب را پیدا کنند تا با متمرکز کردن توان فکری و اجرایی شان بستر انسجام ملی و اتحاد داخلی را تقویت کنند.
معتضد تاکید کرد: در ایران شخصیتهای نخبه و پخته که زبان دنیا را میفهمند و میتوانند با قدرت اهداف نظام جمهوری اسلامی را پیاده کنند، کم نداریم، اما متاسفانه به دلیل دعواهای سیاسی این افراد اجازه ندارند در میدان دیپلماسی و سیاست وارد شوند. به نظر من این مسئله برای نظام یک آسیب است. نظام باید از این ظرفیت استفاده کند و اکنون زمان باز شدن فضای سیاسی کشور و توجه به ظرفیتهایی است که کنار گذاشته شدهاند.
وی تاکید کرد: بازگشت به ایران امروز جزو آرزوهای بسیاری از ایرانیان مقیم کانادا و سایر کشورهاست، اما این امکان برای آنان فراهم نیست. امکانات درمانی و پزشکی و آموزشی خوب با قیمت به مراتب مناسب تری در ایران وجود دارد که در سایر کشورها به این صورت نیست. مقامات کشور باید از طریق ظرفیتها و توانمندیهای نرم افزاری و سخت افزاری کشور و کارشناسان و منتقدان در جهت رفع ضعفها، کاستیها و مشکلات کشور استفاده کنند تا انسجام و وحدت مدنظر بنیانگذار انقلاب عینیت پیدا کند.
دیدگاهتان را بنویسید