به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم, بازار کار کشور با یکی از مهمترین چالشهای خود یعنی کمبود نیروی کار ماهر و عدم تطابق مهارتهای فارغالتحصیلان با نیازهای واقعی بازار مواجه است. این موضوع که سالهاست اقتصاد را تحت تاثیر قرار داده، باعث شده بسیاری از واحدهای تولیدی و خدماتی برای جذب نیروی متخصص با مشکل روبرو شوند و بخش قابل توجهی از جوانان تحصیلکرده نیز در جستوجوی شغل مناسب با تخصص خود ناکام بمانند.
کارشناسان بازار کار و آموزش معتقدند که نبود هماهنگی میان نظام آموزشی و نیازهای بازار کار، یکی از دلایل اصلی این بحران است. بسیاری از فارغالتحصیلان در رشتههایی آموزش دیدهاند که در عمل تقاضا برای آنها کم است و مهارتهای عملی و تخصصی لازم را ندارند.
پیامدهای کمبود مهارت در بازار کار شامل مواردی مانند افزایش نرخ بیکاری تحصیلکردگان,کاهش بهره وری اقتصادی, افزایش هزینههای نیروی متخصص, کاهش انگیزه نیروی کار است. عدم تطابق مهارتها باعث میشود فارغالتحصیلان نتوانند جذب بازار کار شوند, نبود نیروی کار ماهر، تولید و کیفیت کالاها و خدمات را تحت تأثیر قرار میدهد.کارفرمایان مجبورند برای آموزش نیروی تازه، هزینه و زمان زیادی صرف کنند و کاهش انگیزه نیروی کار: جوانان به دلیل نبود فرصت شغلی متناسب با مهارت، دلسرد و ناامید میشوند.
اسماعیل گرجیپور, معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اخیراً با اشاره به طرحهای جدید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای آموزش کارگران در بنگاههای اقتصادی گفته است: بنگاههای صنعتی میتوانند ضمن بهرهمندی از ظرفیتهای مراکز فنی و حرفهای نسبت به آموزش نیروی کار خود متناسب با نیازشان اقدام کنند. این اقدام موجب افزایش مهارت فارغ التحصیلان دانشگاهها و تامین نیروی کار ماهر برای بنگاههای اقتصادی میشود.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به بنگاههای زیرمجموعه وزارت تعاون تأکید کرد: بر اساس مقررات برنامه هفتم، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید از بنگاهداری خارج شود که در این زمینه مطالعات لازم صورت گرفته و اقدامات لازم در دست اجراست.
به گزارش تسنیم, کارشناسان و فعالان اقتصادی بر این باورند که دولت باید با برنامهریزی جامع و همکاری نزدیک با بخش خصوصی، دانشگاهها و مراکز آموزشی، مهارتآموزی و آموزشهای فنیوحرفهای را توسعه دهد. کارشناسان معتقد هستند, اصلاح برنامههای آموزشی مطابق با نیازهای بازار کار، توسعه آموزشهای مهارتی و فنیحرفهای برای جذب سریعتر نیروی کار ماهر، ایجاد پل ارتباطی قوی میان دانشگاهها و صنایع، حمایت مالی و تسهیلات ویژه برای آموزش و بهکارگیری نیروی کار ماهر و توسعه کارآموزیهای عملی و فرصتهای شغلی برای فارغالتحصیلان موضوعی ضروری است.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید